Abonneer je gratis op Techzine!

Nadat Apple met gepaste trots de MacBook Air met multi-touch trackpad aankondigde, is nu de MacBook Pro onderwerp van geruchten over zo’n zelfde multi-touch trackpad.

Een update voor de MacBook Pro staat op het verlanglijstje van velen en de verwachting was dat Macworld het tijdstip zou worden voor deze update. Dit pakte echter anders uit door de lancering van de MacBook Air. Hiervoor had Apple meer mankracht nodig om de MacBook Air tijdens Macworld te kunnen lanceren. Deze mankracht ging ten koste van de ontwikkeling van de MacBook Pro.

Volgens AppleInsider is een multi-touch trackpad niet alleen voorbehouden aan de MacBook Air-kopers, ook de nieuwe MacBook Pro zal er van voorzien zijn, zo heeft de website uit betrouwbare bron vernomen.
Het zou gaan om de 15- en 17-inch modellen van de MacBook Pro. De update zou binnen enkele weken geïntroduceerd worden volgens mensen die bekend zijn met Apple’s product roadmap voor 2008.

Een multi-touch trackpad zal niet het enige nieuwe zijn. Tevens worden de MacBook Pro’s als eerste voorzien van Intel’s Penryn Core 2 Duo processoren. Deze zouden een snelheid leveren tussen de 2,6 en 2,8 GHz met maar liefst 6MB level 2 cache.
De nieuwe processoren zorgen voor een betere performance en een langere levensduur van batterijen door minder stroomverbruik.

Ten slotte weet de site nog te melden dat Apple in de nabije toekomst ook de MacBook gaat voorzien van een multi-touch trackpad. Hierover zijn geen verdere details bekend.