Abonneer je gratis op Techzine!

Avans Hogeschool Breda gaat de ict-opleidingen opnieuw verdelen onder de verschillende academies. Voor de reorganisatie is er ook een nieuwe academie genaamd academie voor ict en business in het leven geroepen.

Deze nieuwe academie bevat de opleidingen Informatica en Bedrijfskundige Informatica. Technische Informatica wordt hierdoor buitengesloten van de academie en wordt ondergebracht bij de academie voor technologie en management.

Vorig jaar besloot Avans Hogeschool Breda al om de academie voor ict en media te splitsen. De opleiding Communicatie en Multimedia Design behoort daardoor op dit moment nog niet bij een academie. Ook hiervoor zal een nieuwe academie het levenslicht zien, wat de naam hiervan zal zijn is nog niet bekend.

De nieuwe verdeling heeft voor nog wat opschudding gezorgd bij de medewerkers van de opleiding Technische Informatica aangezien de opleiding niet meer tot dezelfde academie behoord als Informatica en Bedrijfskundige Informatica. Er is hier echter voor gekozen omdat de Holland Consulting Group dit een betere stap vind met betrekking tot de integratie van techniek met IT.