Abonneer je gratis op Techzine!

Adobe is het laatste bedrijf uit Silicon Valley, een high-tech industriegebied in het Amerikaanse Santa Clare Valley, San Francisco, dat ook gedwongen wordt om het aantal werknemers te reduceren.

Adobe Systems heeft aangekondigd dat het 600 werknemers, ofwel acht procent, zal moeten ontslaan. Dit doet het bedrijf om weer sterker te worden nu de economie aan het verzwakken is. Het ontslaan van deze werknemers zal gebeuren in alle kantoren over de gehele wereld.

"De wereldwijde economische crisis heeft een grote impact gehad op onze omzet," zo vertelde Shantanu Narayen, CEO van Adobe. "We hebben actie ondernomen door de productiekosten te verlagen en de focus te leggen op de projecten die de meeste prioriteit hebben."
Narayen vertelt dat zijn bedrijf kampt met een probleem waar de hele wereld mee kampt.

Het ontslaan van de werknemers gebeurt als gevolg van de verslechterende economie en de minderende vraag naar de software die het maakt. Adobe gaf de schuld van de verslechterende inkomsten van het bedrijf aan de "minder-dan-verwachte vraag" naar haar Creative Suite 4.

CS4 werd in eerste instantie gepromoot als de grootste introductie van een product van Adobe ooit. De verkoopcijfers laten nu echter zien dat dit blijkbaar toch niet het geval is geweest.

De softwaregigant zelf heeft voorspelde dat haar opbrengt in het vierde kwartaal zou liggen tussen de 925 miljoen en de 955 miljoen. Nu laat het bedrijf echter weten dat het waarschijnlijk zal gaan liggen tussen de 912 miljoen en 915 miljoen.

De kosten van de aandelen variëren van 45 cent tot 46 cent. Dat is wel een verhoging als men weet dat deze ook al op 38 cent gestaan hebben. Ondanks dat de mindering in opbrengst zijn de aandelen dus wel meer op gaan brengen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat Adobe zelf de kosten in andere dingen heeft kunnen verlagen.

Adobe heeft laten weten dat het meer details hierover vrij zal geven op haar persconferentie die plaats zal vinden op 16 december.