Abonneer je gratis op Techzine!

De verkoop van videogames en -consoles naderde in de maand november drie miljard dollar, zo meldt The Associated Press.

De data die afkomstig is van de NPD Group en enkel de markt in de Verenigde Staten betreft, laat zien dat de verkopen van videogamehardware, -software en -accessoires bijna met tien procent is gestegen ten opzichte van november vorig jaar.

Nintendo was het succesvolste vorige maand. Het verkocht zo’n twee miljoen Wii-consoles. Volgens Denise Kaigler, vicepresident van corporate affairs bij Nintendo, is dit het meeste aantal consoles dat Nintendo in één maand sinds de lancering van de Wii in 2006 heeft verkocht.

De PlayStation 3 van Sony ging slechts 378.000 keer over de toonbank en daarmee blijft het achter op de Xbox 360 die 836.000 keer werd verkocht. Net als Nintendo, beleefde Microsoft ook een ‘gouden maand’. "Ondanks de zware economische tijden, vond er een record in november plaats. We verkochten meer consoles en meer games in november dan we ooit in één maand hebben gedaan," vertelt Aaron Greenberg, product management director van de Xbox 360.

De softwareverkopen deden het net iets beter dan de hardware, die maakten namelijk een groei van elf procent door terwijl de hardware ‘slechts’ met tien procent groeide. Deze maand werd Gears of War 2 het meeste verkocht, namelijk 1,56 miljoen keer, gevolgd door Call of Duty: World at War met 1,41 miljoen keer. Electronic Arts heeft opvallend genoeg alleen Left 4 Dead in de toptien van bestverkochte games deze maand staan.

In totaal werd er voor 2,91 miljard dollar aan videogamesoftware, -hardware en -accessoires verkocht in de Verenigde Staten. Anita Frazier, een analist bij NPD Group, denkt dat het er dik in zit dat de game-industrie dit jaar 22 miljard dollar binnenhaalt aan verkopen.