Abonneer je gratis op Techzine!

De onderneming Sapphire die zich richt op het maken van grafische kaarten heeft een nieuwe kaart gelanceerd. Het gaat om de Sapphire HD 4670 Ultimate.

Wat opvalt aan de kaart is het feit dat deze gekoeld wordt door middel van passieve koeling. De Ultimate-serie van Sapphire staat hier dan ook bekend om. Twee heatpipes die in de koeling verwerkt zitten transporteren de warmte. Deze twee heatpipes zorgen voor een verbinding tussen twee heatsinks. Één van deze heatsinks is opmerkelijk gepositioneerd, want deze bevindt zich aan de zijkant van de HD 4670 Ultimate en is naar het paneel van de behuizing gericht.

De core (RV730 XT) van de HD 4670 Ultimate van Sapphire heeft een kloksnelheid van 750MHz. Het geheugen betreft GDDR3-geheugen en de hoeveelheid geheugen bedraagt 512MB. Dit geheugen opereert op een kloksnelheid van 1000MHz (2000MHz effectief). Het aantal stream-processors bedraagt 320.

Overige features van de HD 4670 Ultimate zijn ondersteuning voor DirectX 10.1, AVIVO HD-technologie en de Unified Video Decoder 2 (UVD). Aansluitingen voor D-Sub, DVI en HDMI zijn aanwezig (middels een adapter).

De grafische kaart is op dit moment al opgenomen in het assortiment van Europese winkels en op het moment van schrijven is 70,76 euro de goedkoopste prijs om de HD 4670 Ultimate van eigenaar te laten verwisselen.