Men heeft besloten een nieuwe opleiding in touw te zetten. De opleiding game-development, op HBO-niveau, leert studenten hoe ze hun eigen game kunnen ontwikkelen en wat er allemaal bij komt kijken. De opleiding start op hetzelfde tijdstip waarop alle opleidingen starten, namelijk september. De opleiding wordt gegeven in Amsterdam en verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam.

De hogeschool van Amsterdam is voor deze nieuwe opleiding veel gaan praten met al bestaande game-ontwikkelaars. De opleiding richt zich nu voornamelijk op game technology, game design en game production voor zowel de ‘normale’-markt als de educatie-markt. Na afstuderen is het mogelijk om internationaal geörienteerd aan de slag te gaan, aldus de hogeschool.

Er zijn de laatste jaren al meer opleidingen gekomen die zich specifiek richten op game-development, zoals de opleiding International Game Architecture and Design, die aangeboden wordt door de hogeschool NHTV in Breda. In Utrecht kan men de studie Game Design & Development volgen. Verder is er nog een opleiding CMD, ofwel Communication en Multimedia design, die in verschillende plaatsen in Nederland wordt aangeboden.