Slechte kwartaalcijfers hebben ervoor gezorgd dat de CEO van Lenovo op zoek kan gaan naar een nieuwe werkgever. Een nieuwe CEO is al aangesteld.

In het laatste kwartaal van 2008 heeft het bedrijf namelijk een verlies geleden van maar liefst 96,7 miljoen dollar. Ook de omzet daalde fors, namelijk met 20 procent naar 3,59 miljard dollar. Om deze reden is William Armelio ontslagen. Armelio zal vervangen worden door Yang Yuanging. Daarnaast is Rory Read aangesteld als COO en president.

Lenovo wil zich meer gaan richten op de Chinese markt. Het bedrijf zag namelijk de verkoop in Europa en Amerika dalen terwijl 45 procent van de omzet afkomstig is van de Chinese markt. Dit kwartaal verwacht het bedrijf ook al niet veel goeds. Het verlies wordt namelijk geschat op 273 miljoen dollar. Om dit te compenseren gaat Lenovo reorganiseren. Dit kost zo’n 1500 banen maar levert naar verwachting 300 miljoen dollar op. Ook gaat het bedrijf zich meer richten op de consumentenmarkt, nu richt het bedrijf zich vooral op de zakelijke markt.

Lees meer