Abonneer je gratis op Techzine!

Activision Blizzard, uitgever van populaire games als World of Warcraft en de Call of Duty-serie, verlaat de PC Gaming Alliance. De PC Gaming Alliance is een organisatie het pc als gamingplatform promoot. Activision Blizzard was een van de oprichters in februari 2008.

De directeur van PC Gaming Alliance(PCGA), Randy Stude heeft laten weten dat het vertrek van Activision Blizzard klopt. "De PC Gaming Alliance is een vereniging die afhankelijk is van het onderzoek dat leden doen. Het komen en gaan van leden hoort er bij, helemaal met de huidige economie. Recentelijk hebben een paar leden laten weten dat ze het budget hebben dat nodig is om een actieve rol te blijven spelen binnen de PCGA. Overigens hebben we recentelijk ook weer een paar nieuwe leden gekregen", aldus Stude

Activision Blizzard zelf heeft nog niet laten weten waarom het gestopt is met de PCGA. Hardwarefabrikanten AMD, Antec, Dell, Intel, Hewlett Packerd, Logitech en NVIDIA zijn nog lid, evenals speluitgevers Microsoft, Sony, Capcom, Epic Games en gamewinkel GameStop.