min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP is van plan om de komende twaalf maanden een flinke reorganisatie door te voeren. Dit is nodig om de slechte cijfers te compenseren. Dit houdt echter wel in dat zo’n zesduizend mensen op zoek moeten naar een nieuwe baan.

HP wordt zwaar getroffen door de economische crisis. Dit blijkt ook uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. De winst daalde namelijk met maar liefst 17 procent naar 1,7 miljard dollar. Ook de omzet daalde, namelijk met drie procent naar 27,4 miljard dollar. Tevens zag het bedrijf de prijs van aandelen met vier procent zakken naar 35,12 dollar.

Om dit te compenseren is het bedrijf van plan een flinke reorganisatie door te voeren. Dit gaat ten koste van zo’n 6400 werknemers. Dit is zo’n twee procent van het totale personeelsbestand, op dit moment zijn dat 320.000 werknemers. In Nederland zijn afgelopen jaar al 240 werknemers op straat gezet. Wat de impact van deze reorganisatie in Nederland zal zijn is nog niet duidelijk.

"Ik heb nog geen informatie over wat deze cijfers betekenen op landelijk niveau", zegt Herbert Wormgoor, woordvoerder van HP. "Dit project moet nog van start gaan en dan worden de consequenties pas duidelijk. Wij bekijken continu hoe wij ons bedrijf kosteneffectiever kunnen inrichten."