Abonneer je gratis op Techzine!

Binnen een maand zal er meer duidelijkheid komen over wat het effect van de reorganisatie van HP in Nederland zou zijn. Dat er ontslagen zullen vallen is al een feit.

HP heeft aangegeven een grote reorganisatie door te voeren om zo de economische crisis te overwinnen. Ook Nederlandse werknemers van het bedrijf moeten nu vrezen voor hun baan. In totaal wil HP zo’n 6400 banen schrappen waarvan zo’n 5700 in Europa. Topman van HP Nederland, Hans Daniels zegt binnen nu en vier weken met meer informatie te komen.

Dat er ontslagen zullen vallen in Nederland is een feit. "In ons fusieproces met EDS zien we nu nieuwe synergievoordelen, bovenop de eerder genoemde reductie van 421 banen. Het is niet duidelijk aan welke kant de meeste klappen zullen vallen, maar dit zal beide bedrijven raken", aldus Daniels.

Daarnaast heeft Daniels bekend gemaakt dat de omzet van de hardwaredivisie van HP weer gedaald is. Deze keer met zo’n 20 tot 35 procent. De daling van de totale omzet zal volgens hem beperkt blijven tot maximaal tien procent.