Gameuitgever Ubisoft heeft over het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2009-2010 slechtere resultaten behaald dan het bedrijf vooraf verwacht had.

De omzet van het bedrijf kwam uit op 83 miljoen euro, bijna 51 procent lager dan de 169 miljoen euro die het bedrijf vorig jaar in dezelfde periode nog wist om te zetten. Ubisoft had bij de presentatie van de vierdekwartaalcijfers over het boekjaar 2008-2009 al laten weten dat de omzet lager uit zou vallen, maar het bedrijf dacht destijds nog een omzet van 95 miljoen euro te gaan halen.

Ubisoft wijt de mindere resultaten aan de tegenvallende verkopen van DS-titels in Europa en Amerika, alsmede een algemene terugloop in de verkoop van PlayStation3- en Xbox 360-titels. Afgelopen kwartaal kwamen er twee belangrijke titels van Ubisoft op de markt, te weten een nieuwe Anno-titel en Call of Juarez. Beide games werden positief ontvangen, maar door de slechte markt konden ook deze games niet voor de benodigde omzet zorgen. Wel zag Ubisoft zijn marktaandeel op de Wii stijgen, in Europa is dat nu 7,2 procent en in Amerika 4,5 procent.

Omdat Ubisoft in zijn tweede kwartaal niet veel bijzonder games uit gaat brengen, heeft het bedrijf de verwachting voor dit kwartaal bijgesteld. Waar het bedrijf eerder nog een omzet van 130 miljoen euro verwachtte, is dat nu bijgesteld naar 80 miljoen euro, een afname van meer dan 50 procent ten opzichte van vorig jaar.

Slecht nieuws voor Ubisoft is ook dat het de games Red Steel 2 en Splinter Cell Conviction niet meer uit kan brengen in het derde fiscale kwartaal en door moet schuiven naar het vierde kwartaal. De games Ghost Recon en I am Alive worden zelfs doorgeschoven naar het fiscale jaar 2010-2011. Belangrijkste drijfveer voor de omzet van Ubisoft in het laatste kwartaal van dit kalenderjaar zal de game Assassin’s Creed II zijn. Deze game ligt op 20 november 2009 in de winkelschappen.