Abonneer je gratis op Techzine!

PowerColor heeft onlangs een nieuwe grafische kaart aan zijn assortiment toegevoegd. Het product in kwestie is een Radeon HD 4890 die over een totale hoeveelheid geheugen van 2 GB beschikt.

PowerColor zegt dat deze grafische kaart een voordeel heeft boven andere grafische kaarten. De onderneming laat weten dat deze grafische kaart geen last ondervindt van "bottlenecks" die veroorzaakt worden door onvoldoende en niet snel genoeg geheugen.

De core van de Radeon HD 4890 2 GB van PowerColor is actief op een kloksnelheid van 900MHz. Het 2 GB GDDR5-geheugen komt de fabriek uit met een snelheid van 1000MHz. De grafische kaart kan met behulp van DVI, VGA en HDMI-uitgangen aan worden gesloten op andere producten. De componenten op het product worden gekoeld door de zogenaamde dual-slot ZEROtherm koeler.

Over de adviesprijs van deze grafische kaart valt op het moment van schrijven nog niets te zeggen. Sapphire heeft echter een Vapor-X met ook 2 GB aan geheugen. De prijs van deze grafische kaart varieert tussen de 175 en 200 euro.