Abonneer je gratis op Techzine!

Het bedrijf IBM komt met LotusLive iNotes, een nieuw mailsysteem. Hiermee gaat IBM de concurrentie aan met Gmail van Google en Exchange van Microsoft.

Experts verwachten dat IBM het goed gaat doen als dienstverlener voor de grote bedrijven die hun e-mail willen uitbesteden in de vorm van software as a service (SaaS). De experts denken dat omdat IBM maar 3 dollar per maand per gebruiker gaat rekenen, terwijl dat bij de bedrijfsversie van Google 4 dollar is.

IBM zelf verwacht ook dat er belangstelling komt van kleinere bedrijven die nog huiverig zijn na de recente storingen van Google. IBM geeft geen 100 procent garantie op betrouwbaarheid, maar leunt wel op hun goede reputatie.

IBM hoopt ook dat veel klanten van Microsoft naar hun systeem overstappen, dit omdat Microsoft Exchange net zal migreren naar de 2010 versie wat voor veel bedrijven ook weer een hoop werk kost. Bedrijven zijn huiverig om naar 2010 te migreren, ook vanwege het aantal bugs dat 2010 misschien met zich mee zal brengen. IBM denkt daar op in te kunnen spelen en zo klanten te kunnen winnen.

Het mailsysteem is gebaseerd op de technologie van Outblaze. Outblaze is het bedrijf wat IBM in januari overnam.