Abonneer je gratis op Techzine!

Verizon Wireless werkt samen met Google Inc. aan een tablet computer, dit zei topman Lowell McAdam afgelopen dinsdag in een interview met de Wall Street Journal. Verizon Wireless tracht hiermee AT&T in te halen die de draadloze internetverbinding voor de iPhone en iPad 3G verzorgt.

Verizon Wireless beschikt over grootste 3G netwerk in de Verenigde Staten en heeft vorig jaar de Motorola Droid gepromoot, die op Google’s software draait. Het samenwerkingsverband wordt dan ook gezien als een uitbreiding op eerdere samenwerking tussen Verizon Wireless en Google.

McAdam geeft toe dat Verizon Wireless een inhaalslag heeft te maken, concurrent AT&T is in de VS de exclusieve provider van 3G-verbindingen voor de iPhone en de iPad. Het nadeel voor Verizon Wireless was dat hun netwerk berust was op de cdma-technologie, terwijl AT&T het meer gangbare gsm gebruikt. Dit zou een van de redenen zijn dat AT&T bij de opkomst van het internetten op mobiele apparaten er eerder bij was. Verizon werkt momenteel aan een sneller netwerk en belooft hogere snelheden voor onder andere het overbrengen van video.

McAdam gaf geen inhoudelijk commentaar op vragen over mogelijke fabrikanten van de tablet of wanneer de tablet verwacht kan worden. Een woordvoerder van Google had geen commentaar, maar gaf wel aan dat iedereen gebruik kan maken van Google’s mobiele software voor telefoons en andere apparaten.