Abonneer je gratis op Techzine!

Vorige maand werd bekend dat Mark Hurd weg moest als CEO van HP omdat hij werd beschuldigd van seksuele intimidatie. Inmiddels zit de 53-jarige Hurd niet stil en is hij in gesprek met Oracle voor een baan.

Hoewel meneer Hurd een gouden handdruk mee kreeg van zo’n 12 miljoen dollar en in principe niet meer hoeft te werken, lijkt hij niet van plan lang stil te blijven zitten. Oracle, een grote concurrent van HP, heeft wel interesse in de diensten van Hurd. Welke functie Hurd zou moeten gaan vervullen bij Oracle is onduidelijk.

De CEO van Oracle, Larry Ellison is zowel de grootste aandeelhouder van Oracle als CEO, volgens bronnen rondom het bedrijf zou de heer Ellison niet van plan zijn op korte termijn te vertrekken. Wel heeft de 66-jarige Ellison de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan twee assistent-directeuren maar neemt zelf nog steeds de belangrijke strategische beslissingen binnen het bedrijf.

Toen de heer Hurd vertrok bij HP stuurde de heer Ellison een brief naar de New York Times waarin stond dat de raad van bestuur van HP een grote fout had gemaakt, ze hadden Hurd nooit moeten laten gaan. Dat is niet in het belang van het bedrijf, Hurd is verantwoordelijk voor de groei en succes van HP, dat soort mensen moet je juist vasthouden in je bedrijf. Gezien de heer Ellison zo positief is over Hurd en Oracle steeds meer in het vaarwater komt van HP, lijkt het goed mogelijk te worden dat Hurd binnenkort aan de slag kan bij Oracle. Het zou strategisch een goede zet zijn van Oracle om Hurd een baan aan te bieden in de vorm van assistent-directeur en op termijn als CEO, de heer Ellison is toch al 66 jaar.