Abonneer je gratis op Techzine!

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat Apple van alle technologiebedrijven het belangrijkste onderwerp is in de technologiesector. Volgens het onderzoek is Apple goed voor 15 procent van alle berichten, zo blijkt.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center’s Project for Excellence in Journalism. Het bedrijf volgde een jaar lang het technieuws en kwam tot de conclusie dat Apple de meeste aandacht krijgt in berichtgeving over technologie. De cijfers uit het onderzoek lieten zien dat de meeste artikelen (15,1 procent) voornamelijk over Apple gingen. Google veroverde de tweede plek met 11,4 procent. Microsoft lanceerde eerder dit jaar de nieuwste Windows-versie, maar het kwam maar in 3 procent van alle onderzochte berichten voor.

Volgens nu.nl werden voor het onderzoek 427 berichten onderzocht uit 52 Amerikaanse kranten, websites en televisiezenders.

Het succes heeft Apple mede te danken aan de lancering van de nieuwste iPhone en iPad. De lancering van de iPhone 4 was één van de belangrijkste onderwerpen in de media, minstens 6,4 procent van de berichten gingen hier over. Op de vierde plaats staat de lancering van de iPad, die kwam in 4,6 procent van de onderzochte berichten aanbod.

Het onderzoek vertelt ook dat in meer dan 40 procent van de artikelen over Apple staat dat de producten van het bedrijf vernieuwend en van goede kwaliteit zijn.