Naast de PVV heeft nu ook de Tweede Kamer haar stem laten gelden waaruit blijkt dat een groot deel tegen de extra heffing op internetdiensten is. Met een ruime meerderheid is er daarom gisteren een motie aangenomen om netneutraliteit te garanderen.

De Tweede Kamer is van mening dat de consument gewoon gebruik moet kunnen blijven maken van deze applicaties zonder dat zij daar extra geld voor moeten betalen. Met die reden is er een motie aangenomen om netneutraliteit te garanderen. Deze netneutraliteit houdt in dat telecombedrijven niet mogen bepalen welke diensten de consumenten wel of niet mogen gebruiken. De Tweede Kamer is van mening dat de telecombedrijven nieuwe verdienmodellen moeten bedenken.

De Tweede Kamer behaalde dankzij de PVV een kamermeerderheid en daarmee lijken de telecomproviders geen kans te krijgen om deze heffing door te zetten. Telecombedrijven stellen dat deze diensten ervoor zorgen dat zij omzet mislopen en een zware belasting zijn op hun netwerk. GroenLinks stelt dat Maxime Verhagen met passende maatregelen komt in de Telecomwet. Deze zullen volgende week behandeld worden in de Tweede Kamer. Maxime Verhagen liet eerder al blijken dat hij de telecombedrijven wel snapt.