1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel en Motorola hebben aangekondigt een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan. Ze zullen de komende jaren nauw met elkaar gaan samenwerken om gezamenlijk tablets en smartphones op de markt te brengen.

Dat kondigden beide bedrijven gisteren aan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Ook Google levert een bijdrage in deze samenwerking, de smartphones en tablets worden namelijk voorzien van Android. Na de overname van Motorola Mobility in augustus 2011 kondigde Google tevens aan de samenwerking met Intel te verbeteren om de compatibiliteit tussen de Intel-chips en het Android-besturingssysteem te verbeteren. De eerste Android-smartphone met Intels Atom-processor staat voor deze zomer al op de planning.

Voor Intel biedt deze samenwerking een goede opening om de markt voor smartphonechips te veroveren. Paul Otellini, de CEO van Intel, stelt dat het bedrijf zich voornamelijk zal richten op het verlengen van de batterijduur, het verbeteren van de foto- en videomogelijkheden en draadloze verbindingen, maar ook het verbeteren van de prestaties blijft natuurlijk een doel.

Voor Motorola zal deze samenwerking ook een omschakeling zijn. Het technologiebedrijf gebruikte in het verleden altijd op ARM-gebaseerde processoren in hun producten. De CEO van Motorola heeft overigens niet gezegd dat deze samenwerking met Intel het einde betekent voor de ARM-smartphones van Motorola. Waarschijnlijk zal Motorola zowel op ARM-gebaseerde smartphones uitbrengen als mobiele telefoons met Intels processoren.