2011 is geen goed jaar geweest voor LG. Dit concludeert onderzoeksbureau IDC op basis van onderzoek naar de verkoopcijfers van smartphones.

Uit dit onderzoek blijkt dat LG over 2011 bijna een kwart minder toestellen heeft verkocht dan het jaar ervoor. Daarnaast moest LG ook nog eens toezien dat het marktaandeel flink terugliep in 2011. Waar het marktaandeel van LG in 2010 nog 8,4 procent was, is dit over 2011 terug gelopen tot een aanzienlijk kleiner marktaandeel van 5,7 procent. Hiermee bezet LG nu de vierde plek op de ranglijst. Met 88,1 miljoen verkochte telefoons is LG namelijk ingehaald door Apple met 93,2 miljoen telefoons.

Nokia is nog altijd de aanvoerder van de lijst met 417,1 miljoen verkochte telefoons wat goed is voor een aandeel van 27 procent. Op de tweede plek volgt Samsung met respectievelijk 329,4 miljoen verkochte telefoons. Dit is goed voor een aandeel van 21,3 procent van de markt. Ondanks dat Samsung tweede staat op de lijst zag deze fabrikant wel haar aandeel het meeste groeien ten opzichte van haar concurrenten.

Ondanks dat LG in jaren niet zoveel verlies leed, verwacht het IDC wel dat 2012 een beter jaar zal worden voor het merk. LG heeft voor dit jaar namelijk meer smartphones op het programma staan die bijvoorbeeld uitgerust zullen zijn met 4G connectiviteit. Echter zullen de directe concurrenten van LG ook met vergelijkbare toestellen op de markt komen.