Abonneer je gratis op Techzine!

Gameontwikkelaar Zynga neemt OMGPOP over. Dat laatste bedrijf heeft onlangs veel faam verworven door het spel Draw Something op de markt te brengen. Naar verluidt zou Zynga ruim 200 miljoen dollar hebben neergelegd voor het bedrijf.

Er deden al eerder geruchten de ronde dat Zynga aasde op OMGPOP. Naast Zynga zouden ook andere bedrijven een poging ondernemen om de Draw Something-ontwikkelaar in te lijven. OMGPOP heeft de afgelopen vijf jaar zo’n 16 miljoen dollar opgehaald met het ontwikkelen van apps. Volgens ingewijden heeft het bedrijf een waarde tussen de 150 en 250 miljoen dollar.

Welk bedrag Zynga exact heeft neergelegd voor de overname is niet bekend. Een anonieme, welingelichte bron zegt tegenover AllThingsD dat Zynga 210 miljoen dollar heeft betaald voor het bedrijf. Zowel Zynga als OMGPOP willen niet ingaan op de details van de overname. Tevens wist de bron te vermelden dat OMGPOP dagelijks een omzet van 250.000 dollar weet te genereren.

De overname is opmerkelijk te noemen. Zynga staat erom bekend dat het veelal kleine en goedkopere bedrijven inlijft. Tot voor kort was het recordbedrag dat de ontwikkelaar voor een overname betaalde nog 53 miljoen dollar. Zynga betaalde dit bedrag voor de overname van Newtoy, de ontwikkelaar achter de app Words With Friends. Door het opkopen van OMGPOP is dat record nu aan gruzelementen geslagen.

Draw Something, dat pas 7 weken geleden geïntroduceerd werd, voert momenteel in vrijwel alle Westerse landen de lijst aan van meest gedownloade apps in de App Store en Google Play. Meer dan 30 miljoen mensen wereldwijd hebben de app al gedownload, 10 miljoen gebruikers spelen de game dagelijks. De bedoeling van het spel is simpel. Er verschijnt een woord in beeld dat je moet tekenen. Zodra je het woord getekend hebt stuur je deze tekening door naar je vrienden. Zij moeten vervolgens raden wat je hebt getekend.

Een bijkomstigheid van het succes van Draw Something is dat de verkoop van Stylus-pennen explosief is gestegen. Volgens Belcompany is de verkoop van deze pennen de afgelopen paar weken verviervoudigd.