Sony gaat de managementstructuur van het bedrijf flink op de schop nemen. Op deze manier wil Kazuo Hirai, de nieuwe CEO van Sony, het bedrijf nieuw leven in blazen en de groei stimuleren. De veranderingen zullen op 1 april in werking treden.

Dit laat Sony vandaag weten in een persverklaring. De kersverse CEO Kazuo Hirai gaat voortvarend van start door de organisatiestructuur van het Japanse bedrijf te wijzigen. Om te beginnen vormt Hirai een overkoepelend managementteam dat aan het hoofd staat van alle afdelingen. Hijzelf zal daarbij als voorzitter optreden. Het team zal toezien op het financiële management, de bedrijfs-, product- en marktstrategie.

Hirai introduceert drie belangrijke pijlers waarop de core business van Sony berust: gaming, mobiele telefonie en digital imaging. De CEO zal de leiding van de home entertainment en televisie-afdeling op zich nemen. Deze tak heeft de afgelopen jaren vele miljarden verlies geleden. Hirai wil deze afdeling nieuw leven inblazen door nieuwe modellen op de markt te introduceren.

In februari kondigde Sony aan dat Hirai de plaats van Howard Stringer als CEO over zal nemen. De 69-jarige Stringer blijft actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Hirai speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling en introductie van de PlayStation toen hij in 1995 in dienst trad bij Sony. Hij wordt als de man gezien die deze console tot een groot succes maakte.