Google maakt overname van TxVia bekend

Abonneer je gratis op Techzine!

Google heeft het bedrijf TxVia overgenomen. Met de overname hoopt Google haar Wallet-dienst nog verder te kunnen verbeteren. Het nieuws werd dinsdag door Google naar buiten gebracht.

Google kan er namelijk niet omheen dat haar mobiele betalingsdienst Google Wallet hier en daar met enkele problemen kampt. Om de dienst toch op het goede spoor te krijgen heeft Google nu een onbekend bedrag besteed aan de overname van het bedrijf TxVia. Dit bedrijf is gespecialiseerd in technologie rondom mobiele betalingen. Volgens Osama Bedier, Vice President van Wallet en Payments bij Google, maakt de overname het werk wat al is gedaan aan Google Wallet compleet.

De overname komt niet lang nadat Google enkele sleutelfiguren binnen haar team verliest. Eén daarvan is Rob von Behren, één van de bedenkers van Google Wallet. Von Behren is recent overgestapt naar Square, een eveneens mobiele betalingsdienst. Daarnaast vergroten concurrenten van Google Wallet hun diensten steeds meer. Google lijkt dan ook geen dag te vroeg te zijn met de overname van TxVia.