Abonneer je gratis op Techzine!

Een rechter heeft Samsung bestraft voor het trage handelen in een rechtszaak met Apple. Samsung werd bevolen om bewijsmateriaal aan Apple te overhandigen zodat een vergelijking kon worden gemaakt met Apple’s eigen materiaal. Samsung wordt er van beschuldigd dat het code en functionaliteiten van Apple heeft overgenomen zonder toestemming.

Samsung werd in december bevolen om de code aan Apple te overhandigen, de Koreanen weigerden dit echter te doen. Apple heeft vervolgens een klacht ingediend bij de rechtbank, omdat het bedrijf van mening was dat het op deze manier bemoeilijkt werd. Zonder Samsung’s code is het immers moeilijk vergelijken. Samsung zou de rechtszaak dus onnodig bemoeilijken. Deze klacht is door de rechter gehoord en aangenomen.

De consequentie voor Samsung is dat het bedrijf niet alsnog bewijsmateriaal voor deze kwestie kan aanleveren. De rechter zal zich nu puur op het visuele element van de functies moeten baseren en kan de code dus niet gebruiken als bewijslast. Mogelijk gaan de consequenties in de toekomst echter verder, volgens Foss Patents zou de rechter Samsung nu als een frequente overtreder zien, waardoor deze harder zal optreden tegen het bedrijf in toekomstige rechtszaken, welke er ongetwijfeld nog zullen komen, gezien de huidige gang van zaken.

Apple en Samsung bakkeleien over het gebruik van een blauwe gloed bij het ‘overscrollen’ van een pagina in de interface van Samsung. Deze blauwe gloed is in ogen van Apple een work-around voor een gepatenteerde functie van iOS waarbij de gebruiker verder kan navigeren dan het einde van een pagina, waarna deze na het loslaten weer terugspringt naar het einde ervan.