2min

Hoewel Microsoft zich momenteel aan het voorbereiden is voor de lancering van Windows 8, is de oude versie allesbehalve afgeschreven. Steve Ballmer, de topman bij het Amerikaanse computer- en softwarebedrijf, verwacht dat zijn bedrijf dit jaar zo’n 350 miljoen computers met Windows 7 zal verschepen.

De vraag vanuit het bedrijfsleven is volgens Ballmer de belangrijkste drijfveer voor de verkoopcijfers in 2012. Daarmee is Windows 7 volgens hem een van de populairste besturingssystemen die Microsoft heeft gelanceerd. Vergelijkende cijfers gaf Ballmer niet prijs. De topman deed zijn uitspraken op een bijeenkomst in Seoul.

Microsoft werkt momenteel hard aan de lancering van de nieuwste versie van de nieuwste versie van haar besturingssysteem: Windows 8. Het besturingssysteem zal ook compatibel gemaakt worden met tablets. Hiermee wil het computer- en softwarebedrijf de concurrentie aangaan met Apple en Google.

Hoewel het nieuwe besturingssysteem in het verschiet ligt, is het aannemelijk dat veel consumenten voorlopig genoegen zullen nemen met Windows 7. Deze versie van Windows is weliswaar enigszins gedateerd, maar wel betrouwbaar en stabiel. Windows 8 moet dat nog waar zien te maken. Daarnaast zal Microsoft haar gebruikers die binnenkort een nieuw systeem gekocht hebben, de mogelijkheid bieden om tegen een gereduceerd tarief de update naar Windows 8 te maken. Naar verluidt kunnen consumenten die na 2 juni een Windows 7-pc kopen voor slechts 15 dollar de upgrade maken naar Windows 8. Op deze manier wil het bedrijf de verkoop van Windows 7 stimuleren.

Windows 8 zal naar verwachting rond oktober gelanceerd worden. Consumenten en ondernemers hebben de keuze uit vier verschillende versies: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise en Windows 8 RT. De laatstgenoemde variant zal waarschijnlijk later op de markt komen. Steve Ballmer is erg optimistisch over het nieuwe besturingssysteem: volgens hem zullen er eind volgend jaar 500 miljoen exemplaren van verkocht zijn.