1 min

Google klaagde bij de Europese Commissie over een samenzwering tussen Microsoft en Nokia. Microsoft diende Google al direct van repliek door te melden dat het bedrijf geen verdenkingen zou moeten uitspreken over een vermeend monopolie terwijl het zelf een duidelijk monopolie bezit in de markten voor zoek- en advertentiediensten. Ook Nokia heeft inmiddels een reactie gegeven.

Nokia heeft geen uitgebreide reactie uitgesproken, maar beperkt zich tot de kern. Vanmorgen heeft het Finse bedrijf de beschuldigingen gewoon ‘fout’ genoemd, waarna het bedrijf ook wijst op Google’s eigen problemen met patenten. Nokia vindt dat Google zich beter druk kan maken om de eigen problemen wat patenten betreft. Hiermee verwijzen de Finnen naar rechtszaken rondom Android, welke overigens veelal niet direct tegen Google worden aangespannen, maar tegen individuele fabrikanten van Android-smartphones en -tablets.

De reactie van Nokia lijkt veel op die van Microsoft. Het bedrijf uit Redmond stond al direct klaar om te reageren. Het verschil lijkt echter dat Nokia zich niet welwillend op wil stellen en direct verwijst naar Google’s eigen problemen.