Ook dit jaar komt er weer een groot BUILD evenement van Microsoft. Tijdens dit evenement worden ontwikkelaars op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen bij de softwarefabrikant. Dit jaar vindt het evenement plaats vlak na de lancering van Windows 8 en mogelijk ook Windows Phone 8.

Dit jaar wordt het evenement gehouden om de campus van Microsoft in Redmond. BUILD werd vorig jaar voor het eerst gehouden en ontstond na het samensmelten van de WinHEC en PDC-conferentie.

Ondanks dat het evenement op de campus van Microsoft wordt gehouden zegt het bedrijf; ‘het evenement zal anders zijn dan alles wat we voorheen hebben gehouden op onze bedrijfscampus’.

Het evenement is een echt gericht op ontwikkelaars van Windows-platformen al worden dit soort bijeenkomsten vaak ook door journalisten bijgewoond. BUILD 2012 vindt plaats van 30 oktober tot en met 2 november en verschillende Microsoft producten zullen worden besproken. Windows Azure, Windows 8, Windows Phone 8, Windows Server 2012 en Visual Studio 2012 zullen deel uitmaken van het evenement. Opmerkelijk is dat Office 2013 niet wordt genoemd als onderwerp maar het lijkt ons waarschijnlijk dat ook dit product aandacht zal krijgen tijdens BUILD, aangezien er ook een Office Appstore gaat komen.

Registratie voor dit evenement is mogelijk vanaf 8 augustus (maand 8) om 8 uur ’s morgens PT. Dat is 17:00 Nederlandse tijd.