Abonneer je gratis op Techzine!

Tele2 start deze week met het aanbieden van glasvezel internet voor consumenten. De eerste klanten zullen vanaf november gebruik kunnen maken van de dienst van Tele2. Zakelijk bood Tele2 al langer glasvezel internet aan.

Tele2 begint met het aanbieden van glasvezel abonnementen in Leeuwarden, Enschede, Hoofddorp en Almere. Herwin van der Kamp, directeur consumentenmarkt van Tele2, liet weten dat deze keuze gebaseerd is op de potentie van deze grote steden. Consumenten die elders wonen kunnen zich overigens gewoon aanmelden, maar zullen even moeten wachten tot het glasvezel internet ook bij hen beschikbaar is.

Tele2 is erg laat met het aanbieden van glasvezel in Nederland, vele bedrijven zijn het bedrijf reeds voorgegaan, zo startte KPN al ongeveer 3 jaar geleden met het aanbieden van glasvezel. Verder zijn er ongeveer 1 miljoen huishoudens in Nederland die al gebruik maken van glasvezel internet.

Tele2 wilde eerst rustig afwachten wat er met de markt zou gebeuren en stelde de veranderingen in het mobiele aanbod voorop. Na de positieve ontvangst van Tele2 SmartMix, een mobiele telefonie-abonnement waar keuzevrijheid voorop staat, wil Tele2 dit nu ook door gaan trekken naar het aanbod van het nieuwe glasvezel internet-abonnement, zo meldt Herwin van der Kamp.