Nadat de jury in de rechtszaak tussen Apple en Samsung hun uitspraak had gedaan en bepaalde dat Samsung 1,049 miljard dollar moet betalen aan Apple, liet rechter Lucy Koh aan beide partijen weten dat er een hoorzitting zou volgen in september. Deze hoorzitting is nu echter uitgesteld naar december.

De hoorzitting die oorspronkelijk plaats zou vinden op 20 september is nu uitgesteld tot 6 december, Koh heeft de hoorzitting met meer dan 2 maanden opgeschoven nadat Apple precies uit de doeken heeft gedaan welke Samsung producten het wil laten verbieden.

Ook zullen beide partijen verzoeken gaan indienen om beslissingen van de jury terug te draaien of de rechter toch van zaken te overtuigen waar de jury niet in mee ging. Zo zal Samsung waarschijnlijk de rechter verzoeken het vonnis te vernietigen en nogmaals proberen om aan te tonen dat Apple’s producten inbreuk maken op patenten van het Zuid Koreaanse bedrijf. Apple zal daarentegen de rechter verzoeken om nog eens te kijken naar de Galaxy Tab 10.1 en de iPad omdat de jury van mening is dat de Galaxy Tab 10.1 niet is gekopieerd van de iPad.

Rechter Koh heeft daarom stricte eisen opgesteld aan hoeveel pagina’s tekst beide partijen mogen aanleveren, dit omdat ze door wil blijven gaan met het zo efficiënt mogelijk laten verlopen van deze zaak. De kans is anders groot dat ze zal worden begraven onder papierwerk met verzoeken en moties.

Apple zal waarschijnlijk niet blij zijn met het besluit van Koh, wel heeft Koh gewaarschuwd dat ze een overvolle agenda zou hebben na afloop van de rechtzaak tussen Apple en Samsung. Beide partijen hadden dit uitstel dus aan kunnen zien komen. Samsung’s aanvraag om het verkoopverbod van de Samsung Galaxy Tab 10.1 op te heffen blijft wel gewoon op de agenda staan voor 20 september.