Beats CEO: Steve Jobs zag niets in muziekstreaming

Abonneer je gratis op Techzine!

Jimmy Iovine, CEO van Beats Audio, heeft officieel een muziekstreamdienst van zijn bedrijf aangekondigd. In een interview met AllThingsD over het project vertelt hij over zijn langdurige en vergeefse pogingen om voormalig Apple-topman Steve Jobs te overtuigen een muziekstreamdienst te lanceren.

Beats Audio bracht gisteren formeel naar buiten te beginnen aan een nieuwe muziekstreamdienst. Vooralsnog draagt dit project de naam Project Daisy. Hoe de dienst precies in elkaar zal gaan steken is niet bekend, wel is bekend hoe het management achter Project Daisy geregeld gaat worden. Ian Rogers zal de leiding op zich nemen, Trent Reznor, oprichter van de band Nine Inch Nails, zal de functie van Chief Creative Officer op zich gaan nemen.

In een interview met AllThingsD over de recentelijk aangekondigde nieuwe muziekstreamingdienst Project Daisy vertelt Iovine over zijn relatie met Apple door de jaren heen. Iovine werkte samen met Steve Jobs in 2002 en 2003. "We hebben samen een paar geweldige marketing dingen gedaan." Maar Iovine had vrij snel door dat de distributie van muziek snel zou verschuiven richting een streaming-model en deed zijn best om Jobs hierin mee te laten gaan. "Ik probeerde hem altijd te pushen om naar een abbonementsdienst toe te werken", Jobs was hier echter niet meteen van gecharmeerd. "Luke Wood, mede-oprichter van Beats Audio, en ik hebben ongeveer drie jaar gespendeerd om hem te overtuigen."

Volgens Iovine zou het probleem liggen bij prijsafspraken, "Hij wilde de platenmaatschappij niet genoeg betalen, hij verwachtte dat de prijzen vanzelf wel zouden dalen."