Samsung heeft besloten om een terughoudende positie aan te nemen en af te wachten hoe de Windows RT-markt zich ontvouwt, voordat het bedrijf zich in het diepe stort en Windows RT-tablets aan zal bieden in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse tabletmarkt zal voorlopig geen concurrentie van Samsung zien met betrekking tot tablets draaiende op Windows RT. Samsung heeft tegenover CNET bevestigd dat het de ATIV Smart PC niet zal verkopen en distribueren binnen de Verenigde Staten.

De beslissing om de Windows RT draaiende Samsung ATIV Smart PC niet naar de Verenigde Staten te verschepen komt gedeeltelijk voort uit feedback van retail partners van het bedrijf, deze partners suggereren dat een product als de ATIV Smart PC maar mondjesmaat succes zal hebben op de Amerikaanse markt.

Naast het weinige enthousiasme op de markt zou volgens Samsung ook een tekort aan informatie over Windows RT een reden zijn. Samsung zou te veel moeten investeren in goede voorlichting om de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT duidelijk te maken aan de consument.