1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na eerdere geruchten over een vijandige overname van computerfabrikant Dell, komt nu de bevestiging van een tweede rivaliserend bod voor een overname van het bedrijf, op het randje van de deadline.

Micheal Dell maakte eerder bekend zijn bedrijf te willen privatiseren, om de strategische koers van de organisatie weer in eigen hand te nemen. Onder andere zijn eigen aandeel en een flinke lening van Microsoft voor het opkopen van het benodigde restant, zou de fabrikant weer eigen baas maken.

Daar willen investeringsgroep Blackstone en miljardair Carl Icahn een stokje voor steken, door hoger te bieden op de aandelen om het bedrijf in handen te krijgen. Dell is afhankelijk van een bijdrage van Microsoft en Silver Lake Partners kijkend naar een onzekere toekomst. Microsoft zou vanwege de twee externe biedingen een hogere lening overwegen.

Carl Icahn biedt op het laatste moment 15 dollar per aandeel, voor de 58 procent van het totaal dat beschikbaar is. Met dit bod biedt Icahn de aandeelhouders bijna 10 procent meer dan dat Michael Dell doet, de mede-oprichter van Dell beloofde 13,65 dollar per aandeel.

Naar verluidt zou het bestuur van Dell de concurrerende biedingen overwegen. Als CEO en mede-oprichter Micheal Dell controle over de aandelen verliest, staat hij hoogstwaarschijnlijk op straat. Mocht het zover komen vertrekt hij in ieder geval met een volle beurs om het leed te verzachten, maar zijn de originele plannen om Dell te privatiseren wel volledig mislukt.