Apple Store in Haarlem loopt vertraging op

Abonneer je gratis op Techzine!

In februari berichtte Techzine over de komst van meerdere Apple Stores in Nederland. Eén van de boogde steden die voorzien zou worden van een officiële Store was Haarlem. De bouw van die winkel loopt echter vertraging op.

One More Thing heeft sinds het nieuws een oogje in het zeil gehouden bij de locaties die Apple in de steden zou hebben aangegrepen voor een winkel. Op de locatie in Haarlem lijkt de activiteit tot het vriespunt te zijn gedaald, terwijl de winkel volgens de website al in mei geopend had moeten worden. Dat lijkt niet haalbaar te zijn.

De vertraging die opgelopen is bij de bouw van de nieuwe Store heeft te maken met de locatie zelf. De Apple Store in Haarlem moet gevestigd worden in één van de oudere gedeeltes van Haarlem, waar eerst archeologisch onderzoek verricht moet worden. Dat is althans de theorie. Meerdere buurtbewoners hebben tegenover de website aangegeven dat ze archeologen aan het werk hebben gezien op de bouwplaats. Ook het archeologisch bureau van Haarlem meldt dat er archeologisch werd wordt verricht op de Grote Houtstraat 99.

Apple wilde naast de locatie in Haarlem ook een winkel in Den Haag openen en er wordt ook gesproken over Zwolle en Utrecht.