Huawei overweegt om Nokia over te nemen

Abonneer je gratis op Techzine!

In een interview met de Financial Times heeft Richard Yu van Huawei aangegeven dat zijn bedrijf openstaat voor een overname van het Finse Nokia. De topman zegt in het interview dat een eventuele overname eigenlijk afhankelijk is van de welwillendheid van Nokia.

Richard Yu deed zijn uitspraak na Huawei’s presentatie van de superdunne Ascend P6. Nokia’s aandelen reageerden zeer positief op de uitspraken van Yu. In korte tijd stegen de aandelen met maar liefst 11 procent. Inmiddels zakken de aandelen wel weer in.

Na de presentatie besprak Yu ook Windows Phone als platform. Microsoft’s mobiele besturingssysteem is erg belangrijk voor Nokia, maar heeft volgens Yu een zeer klein marktaandeel. Het feit dat fabrikanten moeten betalen voor een licentie vindt Yu geen goede eigenschap, zeker omdat het gebruik van Android in principe gratis is.

De kans dat Nokia inderdaad door Huawei wordt overgenomen lijkt niet groot. Het gaat de afgelopen tijd weer wat beter met het Finse bedrijf en Microsoft hecht veel waarde aan Nokia’s inzet voor Windows Phone. Nokia is goed voor 80 procent van de verkochte Windows Phones.

UPDATE:
Inmiddels heeft Huawei middels een verklaring laten weten dat er geen plannen zijn om Nokia over te nemen. Er is op dit moment helemaal geen sprake van.