1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens een "absoluut betrouwbare en onafhankelijke bron" van FOSS Patents zal Apple in Duitsland een aanzienlijke overwinnen boeken op aartsrivaal Samsung. Volgens de bron is de Duitse regionale rechtbank bezig met het afronden van een uitspraak, waarin wordt gesteld dat Samsung zich schuldig maakt aan onrechtmatige imitatie van Apple’s iPhone- en iPod-producten.

De uitspraak zal nog wel even op zich laten wachten, deze wordt namelijk op 8 augustus verwacht. Het besluit betreft verschillende toestellen uit Samsung’s Galaxy-lijn, namelijk de Galaxy S, Galaxy S II, Galaxy Ace, Galaxy R, Galaxy Wave M en de Galaxy S WiFi 4.0-mediaspeler. Apple claimde dat het uiterlijk van deze apparaten een verwarrende uitwerking hebben op de consument, doordat Samsung de producten van het merk imiteerde en dat het Koreaanse merk meelift op Apple’s succes.

In Duitsland is het verboden om unieke producten of services te imiteren, legt FOSS Patents uit. De rechtbank kan kiezen uit drie verschillende gradaties van imitatie: identiek, bijna identiek en afgeleid. Het is niet te verwachten dat Samsung een verkoopverbod opgelegd zal krijgen, de producten hebben het einde van hun levenscyclus immers genaderd of al overschreden. Apple zou echter wel op een "substantiële schadevergoeding" kunnen rekenen.