Wozniak: “Apple en Google moeten samenwerken”

Abonneer je gratis op Techzine!

Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, heeft aangegeven dat het allemaal heel anders zou gaan bij Apple als hij daar nog werkte. Apple en Google zouden er baat bij kunnen hebben als ze beter zouden samenwerken.

Steve Wozniak, ook bekend onder zijn bijnaam Woz, geeft aan dat hij denkt dat de iPhone er baat bij zou hebben als sommige ideeën van Android overgenomen zouden kunnen worden. Andersom zou Android baat hebben bij de revolutionariteit van Apple’s iPhone, vindt Apple’s mede-oprichter.

Woz geeft in een interview met BBC aan dat hij hoopt dat Apple en Google in de toekomst partners kunnen worden. De Apple-oprichter gaf aan dat dingen anders zouden zijn als hij de baas was bij Apple: "Als ik daar zou zijn dan zou het aannemelijk zijn dat Apple zou samenwerken met Google. Ik heb het waarschijnlijk verkeerd, er is waarschijnlijk een hoop wat ik niet weet over de zakelijke belangen en één ding dat je niet moet vergeten is dat bedrijven altijd geld moeten verdienen."

Woz is van mening dat het beide bedrijven ten goede zou komen als licenties voor een eerlijke prijs gebruikt konden worden. "Er zijn goede dingen in Samsung-telefoons waarvan ik zou willen dat ze ook terug te vinden zouden zijn in mijn iPhone. Ik zou willen dat Apple deze functies zou kunnen gebruiken en ik weet niet of Samsung dan zou proberen om ons tegen te houden."