Spotify heft tijdlimiet voor gratis abonnees op

Abonneer je gratis op Techzine!

Spotify maakt het mogelijk voor mensen met een gratis abonnement om onbeperkt naar muziek te luisteren via de streamingdienst. Voorheen zat er een wekelijks limiet aan de tijd dat gratis abonnees gebruik konden maken van Spotify.

Spotify heeft het tijdslimiet verwijderd bij het gratis abonnement. Hierdoor kunnen ook mensen die niet betalen voor de dienst onbeperkt luisteren naar muziek. Deze abonnees behouden nog wel de advertenties tussen de nummers door.

Door het tijdslimiet weg te halen, probeert Spotify meer mensen aan te spreken. Eerder besloot de streamingdienst al om het beluisteren van muziek ook beschikbaar te maken op mobiele apparaten voor mensen die niet betaalden voor Spotify. Dit zorgde er al voor dat het aantal gebruikers werd verdrievoudigd in een week tijd. Op mobiele apparaten gold al geen tijdslimiet.

Door steeds meer mogelijkheden te geven aan mensen die de dienst gratis gebruiken wil Spotify concurrent Pandora inhalen. Deze muziekstreamingdienst heeft enkele nadelen ten opzichte van Spotify, het is bijvoorbeeld niet mogelijk om zelf te kiezen welke nummers afgespeeld worden, maar heeft wel meer geregistreerde en actieve gebruikers.