1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Surface-tablets zijn voor Microsoft nog altijd een aanzienlijke kostenpost, zo blijkt uit een analyse van de financiële cijfers van de softwaregigant. In de afgelopen negen maanden leverden de Surface-afdeling een verlies van 300 miljoen dollar op. Elke Surface die Microsoft verkoopt, levert het bedrijf in feite extra verlies op.

Microsoft’s Surface-afdeling genereerde een omzet van 1,8 miljard dollar, de uitgaven bedroegen echter 2,1 miljard dollar. Microsoft’s laatste kwartaalcijfers toonden een omzet van 494 miljoen dollar in de eerste drie maanden van 2014. Dat is meer dan 50 procent hoger dan dezelfde periode in 2013.

Toch is er nog veel werk aan de winkel, want Microsoft heeft ook 539 miljoen dollar aan uitgaven gedaan in de afgelopen drie maanden. Die uitgaven waren onder andere voor het produceren van de tablets en bijbehorende accessoires. Uiteindelijk bedraagt het verlies dus alsnog 45 miljoen dollar.

In vergelijking met het verlies van 300 miljoen dollar uit de laatste negen maanden, is deze 45 miljoen dollar een verbetering. Wel is het zo dat in het vierde kwartaal een lager verlies van 39 miljoen dollar werd genoteerd.

Overigens haalt Microsoft wel nog extra inkomsten vanuit de diensten die de Surface aanbiedt. De vraag is echter of die inkomst hoger is dan het verlies op de hardware.