‘Google wil investeren in ruimtereizen’

Abonneer je gratis op Techzine!

Zoekgigant Google lijkt zich serieus te interesseren in ruimtereizen, als we Sky News mogen geloven. De zoekgigant zou in gesprek zijn met Virgin Galactic, een onderneming van de Brit Richard Branson. Het zou Google niet zo zeer om de reizen zelf te doen zijn, maar om de achterliggende technologie.

Achter de schermen werkt Google hard aan methoden om afgelegen gebieden op aarde te voorzien van toegaand tot internet. Daar heeft de zoekgigant verschillende ideeën voor, zo wil Google gebruikmaken van luchtballonnen en ruimtedrones. Google lijkt dus niet al zijn geld op één paard te zetten. Niet zo gek: dit is ontgonnen gebied voor het technologiebedrijf.

Met een investering in Virgin Galactic wil Google toegang krijgen tot de kennis en techniek die het bedrijf bezit betreffende onder andere de lancering van satellieten. De gesprekken tussen Google en Branson lopen inmiddels al enkele maanden en zijn in een vergevorderd stadium. Google denkt aan de vorming van een joint-venture waarin het miljoenen dollars investeert, alsook een investering van zon 30 miljoen dollar in Virgin Galactic zelf.

Zowel Google als Virgin Galactic wil niet reageren op de beweringen van Sky News.