1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft Titen Aerospace ingelijfd. Eerder werd verondersteld dat Facebook interesse zou hebben in de fabrikant van drones die in de ruimte kunnen opereren, maar Google zou volgens een ingewijde bron elk bod van het sociale netwerk willen overtreffen.

Titan Aerospace werkt aan drones die op grote hoogte kunnen vliegen en worden gevoed met behulp van energie die met zonnecellen wordt opgevangen. Het bedrijf is gevestigd in de Amerikaanse staat New Mexico, er werken zo’n 20 mensen.

Wat Google betaalt voor Titan Aerospace is onduidelijk. Wel werd het bedrijf eerder in verband gebracht met een overname door Facebook. Volgens een ingewijde bron was Google gebrand op de overname en zou elk bod van Facebook door Google worden beantwoord. Facebook nam uiteindelijk een ander bedrijf over, genaamd Ascenta. Daarvoor werd 20 miljoen dollar neergeteld.

Google zal de kennis van Titan Aerospace waarschijnlijk willen gebruiken voor het aanleggen van een eigen mondiaal netwerk waarmee mensen in de uithoeken van de samenleving met het internet kunnen worden verbonden. Google heeft bevestigd dat Titan Aerospace nauw zal gaan samenwerken met mensen die aan Project Loon werken. Ook zou de zoekgigant foto’s willen verzamelen met behulp van de drones.