Californië verbant Google’s zelfrijdende auto’s van de weg

Abonneer je gratis op Techzine!

Google’s zelfrijdende auto’s mogen in hun huidige vorm niet op de Californische wegen rijden. Zo lang de zoekgigant geen mogelijkheid toevoegt om het voertuig handmatig te kunnen besturen zijn de voertuigen illegaal. De auto’s beschikken momenteel enkel over een start- en stopknop.

Nieuwe regels, die vanaf september van kracht gaan, zullen ervoor zorgen dat Google’s zelfrijdende auto’s niet op de openbare weg mogen rijden. De regels stellen dat een bestuurder altijd moet kunnen ingrijpen in gevaarlijke situaties, daarbij is handmatige besturing vereist. Volgens The Wall Street Journal (WSJ) zal Google tegemoetkomen aan deze eis.

Het prototype van Google’s zelfrijdende auto heeft geen stuur, remmen of gaspedaal. Wel is er de mogelijkheid om met een knop de auto te starten en een noodstop te maken. Google zal naar aanleiding van de nieuwe regels volgens WSJ een stuurwiel en pedalen toevoegen aan de prototypes zodat het testen door kan gaan.

Google wilde volgende maand beginnen met het testen van de zelfrijdende auto’s op de openbare wegen van Californië. Het is onduidelijk of de zoekgigant dit zal halen.