1 min

Tags in dit artikel

, ,

Maandelijks wordt de chatdienst Facebook Messenger door meer dan 500 miljoen mensen gebruikt. Facebook maakte de hoogte van het aantal gebruikers bekend in een blogbericht.

Samen met WhatsApp heeft Facebook dus twee populaire chatdiensten in de gelederen. WhatsApp beleefde onlangs de vijfde verjaardag, de apps voor Facebook Messenger waren vanaf 2011 beschikbaar. April jongstleden maakte Facebook nog bekend dat er 200 miljoen actieve gebruikers waren. WhatsApp heeft volgens de laatste cijfers overigens 600 miljoen actieve gebruikers.

Met het overschrijden van de 500 miljoen actieve gebruikers heeft Facebook naar eigen zeggen "een prachtige mijlpaal" behaald. Maar tegelijkertijd weet Facebook ook dat er nog veel te winnen valt. Een half miljard mensen is een mooie prestatie, maar het betekent ook dat er nog miljarden mensen zijn die geen gebruik maken van de dienst. Facebook heeft zichzelf dan ook al enige tijd als missie gesteld om de gehele wereldbevolking op het internet aan te sluiten.

Halverwege dit jaar werd voor het gebruik van Facebook Messenger op mobiele apparaten de installatie van een aparte app verplicht. Facebook meldde vorige week dat het deze keuze maakte om de snelheid van de dienst te bevorderen.