Microsoft zet op dit moment vrijwel alle ontwikkelaars in het Windows-project in om alle bugs uit het nieuwe besturingssysteem te halen. Windows 10 moet medio juli helemaal klaar zijn zodat eind juli de nieuwe versie van het besturingssysteem kan worden uitgerold naar de eindgebruikers en in de winkel kan worden verkocht. Vanaf halverwege juli wordt een gigantische groep ontwikkelaars ingezet om verder te werken aan Windows 10 Mobile.

Microsoft is op dit moment eigenlijk alleen maar bezig om Windows 10 af te maken. Het besturingssysteem voor desktops, laptops en tablets moet af. Alle bugs moeten eruit en alles moet soepel werken. Alle ontwikkelaars in het Windows 10-team kennen hun prioriteiten, half juli moet Windows 10 echt af zijn.

Daarna gaat er een grote verschuiving plaatsvinden naar de volgende deadline en dat is Windows 10 Mobile, de Windows 10 versie voor smartphones. De communicatie directeur van Microsoft Devices, Greg Sullivan, heeft gezegd dat half juli deze enorme groep van ontwikkelaars zich gaat bezighouden met het afmaken van Windows 10 Mobile. De bedoeling van Microsoft was om de besturingssystemen gelijktijdig op te leveren maar dat bleek niet haalbaar. Nu wil Microsoft eind september alle smartphones gaan voorzien van Windows 10 Mobile.

Er kans is dan ook groot dat we eind juli en in de maand augustus nieuwe versies van Windows 10 Mobile kunnen gaan testen, die ineens een grote stap voorwaarts hebben gemaakt. In elk geval moet de eindsprint voor Windows 10 Mobile nog worden ingezet.