Gaat Stardock opnieuw scoren met Windows 7-startmenu in Windows 10?

Abonneer je gratis op Techzine!

Stardock het bedrijf dat in de jaren 90 software ontwikkelde om Windows te voorzien van een ander uiterlijk, maar pas echt doorbrak met de introductie van Start8 heeft nu Start10 gepresenteerd. Met Start8 kon je het startmenu van Windows 7 terugzetten in Windows 8(.1), met Start10 kan je het startmenu van Windows 7 terugzetten in Windows 10.

Het upgraden naar Windows 10 is niet iets wat je als gebruiker kan blijven uitstellen, uiteindelijk moet iedereen in de toekomst een keer over naar Windows 10. Het hoeft niet perse dit jaar of volgend jaar te zijn, maar uiteindelijk wordt je een keer gedwongen te upgraden. De ondersteuning voor Windows 7 loopt in 2020 af maar ook zitten in Windows 10 nieuwe technologieën die nooit naar Windows 7 zullen komen.

Na het upgraden van Windows 7 naar Windows 10 wordt je geconfronteerd met een nieuw startmenu dat zeker overeenkomsten heeft met het startmenu van Windows 7 maar ook enkele nieuwe features zoals de interactieve tegels. Het startmenu van Windows 10 lijkt wel meer op het startmenu van Windows 7 dan het geval was met Windows 8, voor degene voor wie dat niet genoeg is heeft Stardock Start10 ontwikkeld. Daarmee wordt het nieuwe startmenu uitgeschakeld en wordt het Windows 7-startmenu nagebootst in Windows 10.

Stardock introduceerde kort na de introductie van Windows 8, Start8, een manier om het Windows 7-startmenu terug te zetten in Windows 8(.1), een applicatie die enorm veel verkocht is en enorme populariteit geniet. Dat succes lijkt moeilijk te evenaren met Start10, maar het bedrijf gaat het wel proberen.