Onderzoeksbureau IDC heeft de cijfers op een rij gezet van bedrijven die het meeste verdienen aan de verkoop van Cloud IT infrastructuur. Daaruit komt naar voren dat Dell na de overname van EMC straks de grootste speler is op de cloudmarkt en daarmee Hewlett Packard Enterprise voorbij streeft.

In 2015 wist Hewlett Packard Enterprise (HPE) de meest omzet te halen uit de verkoop van cloud IT infrastructuur, 4,55 miljard dollar om precies te zijn. Dell volgt op de tweede plaats met 3,08 miljard dollar, maar op de vierde plaats staat EMC met 2,22 miljard dollar. Na de overname van EMC door Dell zal het bedrijf flink stijgen, op papier moet het bedrijf dan uitkomen op 5,3 miljard dollar. Zonder rekening te houden met de marktsituatie en eventuele groei van de cloudmarkt.

De concurrentie tussen Dell en HPE zal er in elk geval niet minder op gaan worden. Op de derde plaats staat op dit moment overigens Cisco met 2,78 miljard dollar en op de vijfde plaats IBM met 1,24 miljard dollar.

In de cijfers zijn door het IDC omzetten opgenomen uit de verkoop van servers, opslag en netwerkapparatuur. Volgens HPE groeit de omzet van HPE wel het snelste van alle partijen in de top vijf, iets wat ongetwijfeld zo zal blijven nu HPE is afgesplitst van HP Inc en het beter kan focussen. Voor Dell komt er nog een moeilijke periode aan, waarbij de bedrijven moeten worden geïntegreerd. Het zal er dus mogelijk om gaan spannen wie er in 2016 als winnaar uit de bus komt.