Intel heeft overeenstemming bereikt met investeringsmaatschappij TPG om 51 procent van Intel Security van de hand te doen. Daarnaast wordt de naam van Intel Security weer terug veranderd naar McAfee, zoals het bedrijf voorheen ook heette. Intel behoudt een minderheidsbelang van 49 procent.

Intel heeft dit jaar al enkele grote beslissingen genomen en vandaag kan daar opnieuw een beslissing bij, het bedrijf stoot Intel Security grotendeels af en verkoopt 51 procent van de aandelen aan TPG. Intel krijgt 3,1 miljard dollar voor de verkoop van deze aandelen, onderaan de streep heeft Intel dus wel wat moeten afschrijven op McAfee.

Intel besloot in 2010 om McAfee over te nemen en betaalde toen 7,7 miljard dollar voor het beveiligingsbedrijf. In 2014 werd besloten om de naam McAfee te veranderen in Intel Security, maar nu komt die naam dus weer terug. Of Intel de overige 49 procent ook nog gaan verkopen in een later stadium is onduidelijk, wat wel duidelijk is, is dat beveiligingsoplossingen niet meer zoveel focus hebben dan een aantal jaar geleden de bedoeling was.

Eerder dit jaar besloot Intel ook al te stoppen met de ontwikkeling van een goede x86-smartphoneprocessor en werd besloten een licentie op ARM te nemen zodat Intel ook productie kan doen in zijn fabrieken voor derden. Zo zou Intel nu kunnen meedingen naar contracten om bijvoorbeeld de processor van de iPhone en iPad te produceren. Contracten die goed zijn voor enkele miljarden dollars per jaar.

Of Intels avontuur met de overname van McAfee als een mislukking moet worden beschouwd is niet helemaal duidelijk. Het doel was om de beveiligingsoplossingen in chips op hardwareniveau te verbeteren. Die kennis heeft Intel ongetwijfeld binnengehaald, maar nu de voordelen die McAfee in zijn geheel moest bieden zijn niet gehaald. Daarom neemt Intel nu ook ongetwijfeld weer afscheid van het bedrijfsonderdeel. Onder de vleugel van een investeringsmaatschappij gaat McAfee proberen om weer een volwaardig en concurrerend beveiligingsbedrijf te worden. Iets wat de afgelopen jaren niet gelukt is, uit testen bleek dat McAfee niet goed met de concurrentie mee kon komen.