min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Britse bedrijf Ordnance Survey heeft plannen om de nauwkeurigheid van het GPS systeem met een factor 1000 te verhogen. Een test netwerk dat momenteel draait bewijst dat dit zeer goed mogelijk is.

Ordance Survey zoekt momenteel naar leveranciers in de GPS markt, om samen met hen te zorgen voor een veel nauwkeurigere plaatsbepaling. Momenteel draait onder de naam OS Net al een test netwerk. Vooralsnog kunnen alleen medewerkers van Ordnance Survey hierop inloggen. Met dit systeem is het mogelijk om tussen de 1 meter, en 1 centimeter nauwkeurig een positie te bepalen. Dit in tegenstelling tot de nauwkeurigheid van 10 meter die GPS nu biedt.

OS Net gebruikt een combinatie van de gegevens van 80 grondstations, en de GPS sattelieten die momenteel om de aarde cirkelen. Ordnance Survey hoopt met de hulp van een aantal partners de dienst publiekelijk toegankelijk te maken. Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat de dienst zich vooral richt op professionele gebruikers zoals bouwbedrijven of ingenieurs. Of de dienst ook voor het grote publiek bruikbaar zal worden is nog niet bekend.