Fortinet laat weten over de introductie van de FortiGate 6000F-reeks. De next generation firewalls (NGFW’s) die eronder vallen bieden ondersteuning voor 10G, 25G, 40G en 100 Gbps. Dit moet snelle connectiviteit en extra flexibiliteit brengen naar bedrijven die overstappen op ontwerpen met een hogere dichtheid.

Het eerste model in deze reeks is de FortiGate 6000F, die gebruikmaakt van een nieuwe hardware processing architectuur. De architectuur combineert discrete multi-CPU verwerkingskaarten om prestatievermogen, veerkracht en capaciteit naar de appliance met een compacte vormfactor te brengen. Organisaties moeten zo profiteren van geavanceerde beveiliging voor hun exponentieel groeiende dataverkeer.

De architectuur maakt het mogelijk om compacte interne verwerkingskaarten te gebruiken. Dit zijn miniatuurversies van blades die we doorgaans in geavanceerde modulaire beveiligingschasis aantreffen. Elke verwerkingskaart combineert verschillende 12-core CPU’s, Security Processing Unites (SPU’s), contentprocessoren en netwerkprocessoren binnen een discrete unit. De reeks biedt ruimte voor tien discrete verwerkingskaarten binnen één 3U-appliance.

Snelheden

Ook treffen we binnen de nieuwe F-reeks de FortiGate 6300F en FortiGate 6500F aan. Deze NGFW-appliances moeten zich kenmerken door beheereenvoud en zijn geïntegreerd met de Fortinet Security Fabric. Naast bescherming tegen cyberbedreigingen betekent dit inspectie van het SSL-verkeer en de mogelijkheid om grote hoeveelheden data aan de netwerkrand af te handelen. Fortinet plaatste de snelheden in onderstaande tabel.

De zSFP+ en QSFP28-interfaces met hoge dichtheid bieden daarbij ondersteuning voor 10G, 25G, 40G en 100 Gbps. De NFGW’s dienen als de basis voor de Fortinet Security Fabric. Ze maken gebruik van FortiOS, het besturingssysteem voor netwerkbeveiliging. Fortinet Security Fabric moet daarbij de uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde beveiliging bieden die nodig is om bescherming te bieden voor het grote digitale aanvalsoppervlak.

Lees meer