4min

Tags in dit artikel

, , ,

Deze week hebben we wederom drie gadgets. Als eerste, ja alweer, een USB-stick, maar dit keer een bijzondere die je kunt beveiligen met een pincode. Daarna de bekende dog-tags, maar dan anders en als laatste een mooi computerconcept wat in de toekomst nog wel eens echt het levenslicht zou kunnen zien.

Corsair Flash Padlock: USB met pincode

We zijn al heel wat USB-sticks tegengekomen met een beveiliging. Sommigen softwarematig, bijvoorbeeld met een encryptietooltje, terwijl anderen een hardwarematige oplossing hebben, zoals een vingerafdrukscanner. Corsair heeft nu een USB-stick met een nieuw soort hardwarematige beveiliging op de markt gebracht. De Flash Padlock is namelijk voorzien van een aantal knoppen op de behuizing, waarmee de gebruiker eerst een pincode moet intoetsen. Deze pincode kan natuurlijk zelf ingesteld worden, tot maximaal tien tekens. Als de USB-stick uit de poort gehaald wordt de beveiliging automatisch ingeschakeld.

Om de stick weer te gebruiken moet eerst de code worden ingetikt. Als dat niet gebeurt wordt de stick zelfs niet herkend in Windows, Mac OS X of Linux. De USB-stick werkt helemaal op zichzelf en heeft dus geen extra software nodig. De stick is verkrijgbaar in een 1GB uitvoering voor 29,99 dollar en een 2GB uitvoering voor 39,99 dollar.

Cyber Snipa Dog Tags: De ultieme Lan-Party gadget

Dog-tags zijn in het leger al tijdenlang een bekend verschijnsel. Een metalen plaatje met daarin je persoonlijke gegevens geponst. Sommige van ons zullen er toen ze klein waren op last van hun ouders mee rondgelopen hebben, maar voor sommigen zijn dog-tags tegenwoordig ook weer hip.

Cyber Snipa heeft echter een variant bedacht op de welkbekende dogtags en heeft er heel wat meer functies aan gegeven. De Cyber Snipa Dog Tags worden in een setje van twee geleverd. De ene is een USB-stick, daarover valt uiteraard niet veel te vertellen. De andere is voor de doe-het-zelf-lan-party-bezoeker wel wat interessanter, want er zitten een aantal handige tooltjes in. Zo zit er een platkop- en een kruiskopschroevendraaiertje in, zodat je je computer snel in en uit elkaar kunt schroeven als dat nodig is. Verder zit er een flessenopener in, waarmee je een flesje bier of cola kunt openen als je dorstig wordt tijdens het gamen.

Ook is er een tangetje voorzien, waarmee je….. euh…., kunt knijpen en een LED-lampje om ook in het donker de juiste draadjes in je computer te kunnen vinden. Oh ja, er is ook nog een nagelvijltje voor de gamer die niet op zijn nagels bijt. Het zou cool zijn geweest als Cyber Snipa je naam op verzoek in de behuizing zou ponsen, maar je zult nu moeten volstaan met het plaatsen van een tekstdocumentje met je gegevens op de USB-stick.

UNI Computer: de digitale blokkendoos

Als je je computer tegenwoordig wilt uitbreiden met nieuwe functies of wilt upgraden moet je ten eerste een beetje handig zijn met computers en ten tweede komt er best wat installatiewerk bij kijken. Dat moet makkelijker kunnen, moet ontwerper Richard Choi gedacht hebben, want hij bedacht het UNI Concept.

Zijn idee is dat je als computergebruiker gewoon een standaardcomputer koopt en daar op een eenvoudige manier modules aan toevoegt als je extra functionaliteiten of een upgrade wilt hebben. De basis van het concept is de Think module, waarin de processor en het geheugen en andere hoofdonderdelen van de computer zitten. Vervolgens kunnen er op een simpele manier extra modules aan de Think module vastgeklikt worden. Zo is er een DVD module waarmee CD’s en DVD’s afgespeeld kunnen worden, een Store Module, waarin een hardeschijf of flashschijf zit en een See module om de computer aan te sluiten op een beeldscherm.

Het voordeel van de modules is dat upgraden en uitwisselen supersnel kan plaatsvinden. De See module zou bijvoorbeeld in een VGA, maar ook in een HDMI vorm gemaakt kunnen worden. Als gebruiker heb je dan steeds de keuze wat voor jou de beste samenstelling van modules is. Zoals te zien is op de afbeeldingen zijn de modules voorzien van een Engelse stopcontact aansluiting. Netwerkfuncties zouden daardoor via het stroomnet kunnen plaatsvinden met een maximale snelheid van 200Mbps, terwijl de modules met elkaar communiceren met een snelheid van 480Mbps via draadloze USB.

Of het concept ooit waarheid wordt valt nog te bezien, maar het concept op zich is volgens ons wel levensvatbaar.

Ben je de laatste tijd op vakantie geweest en heb je in het buitenland een maffe gadget gezien, die we in de roundup moeten hebben? Of heb je gewoon ergens anders een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!