1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De hoeveelheid informatie die verzameld wordt over mensen groeit drastisch. In 2007 hebben ‘wij’ ongeveer 281 miljard gigabyte aan informatie verzameld in totaal, dat wil zeggen dat er 45 gigabyte per internetter aan informatie beschikbaar is.

De groei is in vergelijking met 2006 vrij explosief te noemen. Toen is er namelijk 181 miljard gigabyte aan informatie verzameld, in totaal. De verwachtingen zijn dat er de komende jaren weer dergelijke groeien plaats zullen vinden.

Als we doorgaan met verzamelen op de manier zoals dat nu gebeurt is er in 2010 bij benadering 1800 miljard gigabyte aan gegevens verzameld. Dit wordt echter alleen gehaald wanneer er geen nieuwe technologieën beschikbaar komen om deze data op te slaan, dan wordt het aantal gigabytes dat benodigd is namelijk teruggedrongen.

De data komt voornamelijk van digitale bewakingscamera’s en registratiesoftware. De opdrachtgever van dit onderzoek, Geert van Peteghem, vertelt dat er steeds langer gezocht moet worden voordat er relevante gegevens gevonden zijn.