1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ziggo en de Amerikaanse kabelmaatschappij HBO stappen samen in een joint-venture met als doel om een nieuw betaaltelevisiepakket op de markt te brengen. Dit pakket moet in 2012 beschikbaar komen via Ziggo en vier andere netwerken in Nederland.

Het HBO-pakket zal worden aangeboden onder de naam HBO Nederland. Om deze samenwerking te kunnen realiseren werd er een Joint Venture opgericht door de twee partijen. De Europese Commissie gaf afgelopen woensdag toestemming voor de samenwerking tussen beide partijen. Exacte details ontbreken nog omdat Ziggo nog niet officieel wilt reageren, het bedrijf heeft aangegeven in januari met meer nieuws naar buiten te komen.

HBO is een Amerikaanse kabelmaatschappij met verschillende eigen zenders en producties., het bedrijf is onderdeel van het grotere Time Warner. Enkele populaire series die door HBO zijn geproduceerd zijn The Sopranos, Entourage, Sex and the City, Six Feet Under en True Blood. Met deze samenwerking haalt Ziggo dus een hele grote vis binnen.